Розпочну своє меню зі сніданку, приготуйте знайому страву по-новому(можливо хтось вже так готує) Пишні сирники
намагаюсь поменше готувати смаженого, тож спробувала сирнички запекти у духовці - сподобалось всім, тож
домашній сухий сир - 400 г борошно 2-3 ст.ложки 1 велике яйце цукор 2-3 ст.ложки дрібка солі жменька пропарених та висушених родзинок кукурудзяне борошно для панірування сметана, яблучне варення
Яйце збити з цукром додати до сиру, перемішати, додати сіль, борошно і родзинки з сирнкової маси формувати сирнички, обваляти у борошні і викладати на бляшку з папером для випічки
у глибокий термостійкий посуд для готування в духовці, всипати кукурудзяну крупу і залити холодною водою, зазделегідь посоливши кришка на посуді має бути закрита, температура духовки 190-200 градусів готувати приблизно 30 хв. і ще 10 зменшивши температуру.
350-400 г рибного філе (у мене в холодильнику був хек) 1 яйце цибуля сіль, перець
У каструлі (2,5 л) закип"ятити воду, трошки більше, як половину, далі покласти порізану кубиками картоплю, через 7-8 хв порізану брусочками селеру, посолити.
Цибулину подрібнити смажити на олії, моркву натерти на терці додати до цибулі і трошки протушити, прикінці додати том.пасту (я додавала перетерті помідори з оливками) Просмажені овочі додати до картоплі. Коли овочі приготуються додати рибні фрикадельки, лавровий лист, мелений перець.
Філе риби і цибулю перекрутити двічі через м"ясорубку, посолити, поперчити, додати яйце, ретельно вимішати, фарш рідкуватий, фрикаделькі формувати двома чайними ложками (спершу киньке до супу одненьку, якщо б вона не трималась форми, додайте до фаршу яйце)
Перед подачею посипати подрібненим укропом. Зупка має рибний аромат, а фрикаделькі ніжні і пухкенькі. Нам смакувала.
Смачненький пісний та дієтичний салатик з ЧЕРВОНОГО БУРЯКА "Здоров"Я"
взяти порівно зварений та сирий червоний буряк натерти на тертці додати подрібнені грецькі горіхи (або можна зверху притрусити), до смаку приправити (бажано поменше солити, я додаю зубчик два подрібненого часнику, трошки свіжого лим.соку) та заправити рослинною олією.
gutka, дякую, що відкрила для мене новий вид каші!!! Бо до цього дня жодного разу не варила її і не куштувала. Максимум, що в нас було кукурудзяного - палички і пластівці )))) Звітуюсь - мій дебют ))) Від себе додала шматочки тушкованого гарбуза - смачно!!! Мої мурзики змели по тарільці, а старша, щось ще треться біля кастрюльки))))
--------------------
Для світу ти хтось, але для декого ти - цілий світ...