І ось сутеніє, вечір напрочуд гарний і теплий, сюрчать коники, котить хвилі сивий Дніпро, пахне різнотрав"я, зорі над головою... І раптом-тиха щемлива мелодія, а на її тлі- (струм, мурахи по тілу!)- монолог "Чуден Днепр при тихой погоде..." Ніби-то тисячу разів читала й чула- і ніби- то вперше!!!
Костюми трішки якісь карнавальні, чудернацькі, але про них згодом забуваєш. зачарований тим . що відбувається:
Усі чекають на приїзд молодих Бульбенків з Київської семінарії. За українськими традиціями - столи ломляться.
Аж ось і довгожданні гості З цього приводу справжнє гуляння з музиками , українськими піснями, запальними танцями
Частують і нас- горілкою "Хортиця" і нанизаними на шпички свіжим салом та солоним огірком, а також свіжою зеленню
Катрусю, звідки ти дізналася, що саме так мене кличуть близькі? Я дійсно дуже люблю мандрувати. У нас вдома давно проситься ремонт, дуже старенькі й скромні меблі. А ми з чоловіком, як говорить моя мама, ніяк не вгомонимося і не заживемо по- людськи , а все мотаємося, бейкаємося по світу.
Вистава яскрава, динамічна, видовищна, ти забуваєш про все, втрачаєш відчуття реальності, розчиняєшся у своїх почуттях Та ось з"являється сліпий кобзар він розповідає про страшну долю поневолених побратимів І жоден козак не може залишитися байдужим Сідлають коней
Дивна річ- кохання: воно то підносить людину до небес, то примушує в солодких обіймах зрадити все найцінніше. що було в твоєму житті дотепер. Але чомусь все рівно співчуваєш закоханим Андрію та польській Панночці Страждаєш за долі Остапа й самого Тараса, які загинули в ім"я Волі та рідної Січі- України
І ось уже нові загони козаків стають на захист рідного краю
Вистава закінчується. Мимоволі котяться сльози. Ніхто не зривається з місця. Глядачі стоячи довго аплодують, навіть, коли розїжджаються й розходяться стомлені актори. Усі ніби ще під магічною дією побаченого. І в цей час моя колега озвучила те, що, мабуть, було в серці кожної з нас: " Ось після таких вистав і хочеться сказати:" Слава Україні!"
Екскурсія завершується. Надворі глупа ніч. А нам не хочеться покидати цей благословенний край. Біля мікроавтобуса ми розстеляємо брезент (росяно!), дістаємо бутерброди, термоси з кавою і ще довго сидимо під хортицькими зорями. Навіть водій проникається тими ж почуттями, сідає біля нас і ,не зважаючи на те, що йому ж вночі сідати за кермо, жодного разу не натякає нам, що вже час...