Колись Нікіта Михайлович Хрущов як приїхав до США то був в захопленні від полів кукурудзи, і те як поширено її не тільки вирощують а й їдять і готують багато страв з неї. Отже і я вам пропоную ці два тижні відчути себе Хрущовими, хоч нас в ООН не пустять, але ми всеодно їм всім покажемо.
А я вам покажу як можна з кукурудзи й інших суто-місцевих овочів (які вже давно не лишень місцеві) приготувати смачні страви.
Отож купуйте кукурудзу в качанах, кукурудзяну муку і крупу, а також картоплю і звичайно ж гарбуз. Завтра ми почнемо мандрівку в просторі степи Канзасу і Індіани з роскішними полями кукурудзи.
Ну що, настав час трошки перенестись на батьківщину кукурудзи і побачити як колонізатори-переселенці пристосували зовсім нову і незрозумілу для них культуру в свому житті. Я вам покажу трошки переписів саме таких, не правдиво індіанських, чи мексіканських... бо і Етцтеки і Майя шанували кукурудзу набагато більше ніж я в свій час. Але коли колонізаторам не було що їсти і вони почали потерпати від холоду і голоду, індіанці з племені Апачі і Могікан показали бідакам з човна Мейфловер як культивувати кукурудзу, бараболю, ловити рибу і збирати ягоди в чужій країні. Але європейці пристосували кукурудзу до своїх знань і традицій.
Почнемо з сніданку. На сніданок пропоную приготувати кукурудзяний хлібчик.
Обід почнемо з кукурудзяного чаудеру, з кукурудзяними булочками, які в америці називають бискетс. Саме цікаве що в Англії біскетс це тістечка, а в Америці це солені пухкі булочки які подають до супів і обіду замість хліба.
Ого!!!!! яке смачнюче все!!!! Дякую,Марусю,за такі апетитні страви!!!! На голодний шлунок на це дивитися не можна Дуже постараюся щось приготувати.Дякую!
--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачьно женился!
ось мої ароматні гарбузові мафіни з нутелою, дякую Марусі за рецепт (незнаю, яку саме чашку беруть за мірку в америці, у мене вийшло 14 кексиків, замість води я додала апельсиновий фреш, масло розтопила звичайне, вершкове, а імбир у мене був свіжий)