Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарна мандрівка з Іркою-Шкіркою
Ірка-Шкірка
24 січня 2013 13:46
Повідомлення #441


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Яілатан
Іринко, я з подякую за маківник. Дуже смачний. Колись мама моя пекла постійно, але рецепт втратився, то тепер маю і тішуся)))


Наталю, я дуже рада, що знайшла рецепт - сама , буває, знаходжу тут старі рецепти, які колись втратила :smile: ...
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
29 січня 2013 00:46
Повідомлення #442


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Зупка гарбузова з чечевицею



Проста дієтична зупка, в залежності від кінцевих складників кожного разу можна отримати інший смак...


800 г гарбуза
1 пора (якщо нема - взяти одну цибулину)
1 морквина
1 селера середнього розміру або 1/2 великої селери (корінь)
200 - 250 мл чечевиці
спеції - по 1/2 ч.л. карі та куркуми, 1 ч.л. солодкої паприки, сіль- до смаку
3 ст.л. оливкової олії

1. Чечевицю промити, замочити на 40 - 60 хвилин - саме з цього і почати.
2. На пательні розігріти олію, додати порізані невеликими шматочками пору, морквину, селеру - злегка підсмажити, додати гарбуз, нарізаний шматочками, води - щоб покрити гарбуз, довести до кипіння, на маленькому вогні варити 30 - 40 хвилин - щоб всі овочі стали м'якими.
3. Блендером збити все в однорідну масу. Долити води до 2,5л, розмішати. Додати духмяний перець (2 - 3 шт.), 1 лавровий листок, сіль до смаку, всипати промиту чечевицю, варити до готовності чечевиці.
4. За бажанням перед подачею посипати зеленню, витиснути зубчик часнику або додати ложку сметани.



5. Не пісний варіант - заправити вершками або вершками з плавленим тертим сирочком.

Перейти на початок сторінки
Darka
29 січня 2013 00:53
Повідомлення #443


Файна господиня
  • 51

Репутація: 621
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1319
Реєстрація: 12.11.2012

ICQ:--

Бали: 712
Дякую за такий смачний рецепт,завтра приготую.Маю пюре гарбузове і якраз мала на думці супчик гарбузовий зварити.А тут і рецеп гарний. :wink:

--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
29 січня 2013 00:59
Повідомлення #444


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Darka,
на здоров'я :t0242: - думала, що б такого легкого дієтичного приготувати - але в результаті ввечері вже помила каструлю - тепер знову думаю, що готувати на завтра :lol:
тут є ще одна подібна зупка
Попереджали мене мої подруги, що настане "зоряний час", коли старші сини підростуть і їда буде просто зникати з каструль та мисок - я вірила їм, але не думала, що це буде в таких об'ємах - 7 л виварка бульйону може спорожніти тепер менше ніж за 2 доби (при тому, що я можу і не встигнути попробувати) :lol:

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 29 січня 2013 01:15
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
29 січня 2013 01:11
Повідомлення #445


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Цитата: Ірка-Шкірка
Попереджали мене мої подруги, що настане "зоряний час", коли старші сини підростуть і їда буде просто зникати з каструль та мисок - я вірила їм, але не думала, що це буде в таких об'ємах - 7 л виварка бульйону може спорожніти тепер менше ніж за 2 доби (при тому, що я можу і не встигнути попробувати) :lol:


Та як мама смачно готує, то усе зникає з тарілок. :winked:
Гарні рецепти і апетитні фото.

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
29 січня 2013 01:14
Повідомлення #446


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: ОЛЕСЯ
Та як мама смачно готує, то усе зникає з тарілок. :winked:
Гарні рецепти і апетитні фото.


Дякую!!!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
31 січня 2013 21:34
Повідомлення #447


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Кукурудзяні січеники з сиром
рецепт з передачі "Смачна країна" від Ані Лорак - бачила колись одним оком і сподобалося, потім знайшла в журналі рецепт :smile:



250 г кукурудзяної муки (я брала не муку, а угорську крупу, подібну до манки - лише жовтого кольору - варю з неї дітям кашу деколи :smile: )
750 мл води
150 г сиру (можна дати і більше)
1 яйце
5 ст.л. цукру + 1 пак. ван. цукру
5 ст.л. смальцю (можна замінити маслом)
мелені сухарі для паніровки (замінила рисовою мукою - я її тепер люблю)
вершкове масло (я ще додавала олію - щоб масло не горіло)
сметана, варення чи солодкий соус - для сервірування


1. З кукурудзяної крупи, води і щипки солі зварити кашу, постійно помішуючи. Відставити, щоб охолола - я зварила звечора на сніданок.
2. Викласти кашу в миску чи чашу комбайну, додати смалець, яйце, цукор, сир - замісити однорідне тісто - воно добре відстає від стінок і легко ліпиться.
3. З тіста сформувати невеличкі зрази - як сирники.

4. Панірувати в сухарях, смажити на вершковому маслі.

Подавати зі сметаною чи варенням.
Якщо замість цукру додати солі та сушених трав - орегано, майорану - вийдуть солені січеники, до яких буде гарно пасувати грибна підлива, мачанка чи просто сметана.

Звіти та обговорення тут

Повідомлення відредагував Натонька - 5 травня 2016 12:02
Перейти на початок сторінки
Канарейка
31 січня 2013 22:29
Повідомлення #448


Файна господиня
  • 51

Репутація: 950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1335
Реєстрація: 8.10.2010

ICQ:--

Бали: 2959
Цитата: Ірка-Шкірка
Зупка гарбузова з чечевицею


О, класна зупка, я теж таку готую з чечевицею, в мене гарбуз зайняв почесне місце на моїй кухні і чечевицею пригостили.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
1 лютого 2013 00:09
Повідомлення #449


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Канарейка
О, класна зупка, я теж таку готую з чечевицею, в мене гарбуз зайняв почесне місце на моїй кухні і чечевицею пригостили.


Зупка класна, сьогодні я варила подібну - гарбузово томатну з йогуртом і рисом - також дієтичну і смачну і пшоняну кашу гарбузову - не люблю мороженого гарбуза, а свіжий хочеться відразу "переробити", щоб не зіпсувався.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
1 лютого 2013 00:34
Повідомлення #450


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цибуляники з маком :smile:
Рецепт знайшла в щоденнику Аріни Яріги на liveinternet.ru і запали вони мені в душу - так хотілося їх скуштувати. Діти оцінили і "змели" всі :lol: . Мені також дуже сподобалися - за нетрадиційну, але смачну, солодкувату цибульну начинку.



Тісто:
400г муки
30 г свіжих (7г сухих) дріжджів
1 яйце
приблизно 3/4 скл. молока
1/3 ч.л. солі
2 ст.л. олії
2 ч.л. цукру

Начинка:
4 великі цибулини
2 - 3 ст.л. олії
2 - 3 ст.л. густої (бажано домашньої) сметани
100 г твердого тертого сиру
за смаком - спеції - щипка цукру (я взяла 1,5 ч.л.), сіль, паприка гостра (не давала), мускатний горіх
2 - 3 ч.л. маку (кунжуту, насіння соняшника)
50 мл молока


Опара:
1. дріжджі + 1 ст.л. муки +цукор + 1/2 теплого молока - розтерти, дати підрости.

2. В миску просіяти муку, додати яйце, замісити м'яке тісто, в кінці додати олію.
3. Поставити в тепле місце на 1 1/2 год. У мене тісто дуже швидко росло - 1,5 год було би забагато, тому коли воно перший раз підросло, я його виробила і вдруге воно росло перед випічкою.
4. Розділити тісто на невеличкі кульки, сформувати круглі палянички, притиснути, щоб були плоскі - залишити на 30 хвилин.
5. Склянкою чи келішком витиснути серединку - щоб сформувати рівний круглий край. Змастити молоком. В серединку викласти цибулеву начинку, посипати тертим сиром, потім посипати маком.



6. Пекти в гарячій духовці 180 - 190 градусів до золотистого кольору - 17 - 20 хвилин.



Для начинки цибулю порізати півружельцями ( я різала трохи дрібніше - поперек на 3 - 4 частини, потім кружельцями), обсмажити на олії до золотистого кольору з цукром та сіллю (цукор насипала в середину пательні, щоб трішечки карамелізувався). Води не додавала, як рекомендували в оригінальному рецепті, а відразу додала сметану, спеції і тушкувала до випаровування зайвої рідини. Начинку охолодити.

Твердий сир створює міцну запечену скоринку, під якою парує ніжна волога цибулево-сметанкова начинка - дуже смачне поєднання.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 2 лютого 2013 15:34
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 24 квітня 2024 15:16

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 24
Гостей: 10
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100