Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарна мандрівка з Іркою-Шкіркою
Ludka
26 лютого 2012 15:37
Повідомлення #211


Файна господиня
  • 51

Репутація: 264
Група: Кондитер
Повідомлень: 767
Реєстрація: 4.11.2011

ICQ:--

Бали: 658
Цитата: Ірка-Шкірка
Піца кальцоне
або по-нашому піца-вареник

треба спробувати, так смачно!!!
Перейти на початок сторінки
sunnygirl
27 лютого 2012 17:34
Повідомлення #212


Файна господиня
  • 51

Репутація: 103
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 908
Реєстрація: 27.04.2009

ICQ:--

Бали: 1551
Іра я в захваті від розмаїття рецептів піцци.Буду поступово їх випробовувати.
Перейти на початок сторінки
Канарейка
27 лютого 2012 18:18
Повідомлення #213


Файна господиня
  • 51

Репутація: 950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1335
Реєстрація: 8.10.2010

ICQ:--

Бали: 2959
Цитата: Ірка-Шкірка
Сьогодні я пекла піцу – і не одну, і не тільки просту… одним словом, в результаті вийшло дві звичайні піци на 2 дека, 3 кальцоне і 3 тортано

Іруся, класні піци, я якраз вивчаю свою нову духовку, і хочу спробувати дуже спекти твою піцу.

З.І. А взагалі Ти просто Великий Молодець !!!!!!!! :winked:
Перейти на початок сторінки
наталька
27 лютого 2012 21:32
Повідомлення #214


Файна господиня
  • 51

Репутація: 726
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1454
Реєстрація: 14.09.2011

ICQ:--

Бали: 1801
Цитата: Ірка-Шкірка
- декілька видів ковбас (у тому числі пікантну) – порізати кубиками;
- декілька видів сиру (у мене це були: пармезан, королівський, гауда і копчений (на базарі сьогодні мені спробували продати моцареллу, переконуючи, що «спожити до» польською мовою – це у перекладі «виготовлено» (місяць тому) :crying: :wassat: )) - потерти на терці.

це вже смачно, уявляю які стояли аромати з духовки, сусіди ненапрошувались в гості?

--------------------
Подлинное счастье стоит недорого: если за него приходится платить высокую цену, значит, это фальшивка.
Коко Шанель
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
3 березня 2012 21:23
Повідомлення #215


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Славочка
супер! закриту піцу печу часто, та ще ні разу не додавала дом.сиру. Має бути справді смачно!


Славочко, я сама вперше пекла з домашнім сиром - але його ніхто не помітив (значить, так і мало бути :lol: ) - якщо замість сиру дати звичайного соусу - виходить гостріше, зверху сухіше і, взагалі, інакше...

zhanetka, Костя Люда, sunnygirl, Канарейка

Дівчатка, дякую!!!
[attachment=38086]

Цитата: наталька
це вже смачно, уявляю які стояли аромати з духовки, сусіди ненапрошувались в гості?


Я їх випередила - сама пригостила...
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
3 березня 2012 21:47
Повідомлення #216


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Деколи залишаються в холодильнику їстивні залишки, які і їсти не хочеться, і не викинеш - бо їжа. Тому пропоную спекти картопляні скони із залишків картопляного пюре і шматочку тертого сиру...


1 - 1 1/2 склянки муки з розпушувачем (1 - 1,5ч.л.)
1 скл. картопляного пюре (у мене залишилось від вечері)
сіль за смаком - поміняла на 1ч.л. суміші зелені та овочів із сіллю (з холодильника)
30 г розтопленого вершкового масла
3/4 - 1 стакан молока - підігріла з маслом у мікрохвильовці
1/2 склянки тертого сиру

Включити духовку на 200 градусів - щоб розігрілася.
1. Просіяти в миску муку, додати розпушувач, сіль, картопляне пюре - розмішати.
Пюре я не перетирала і не молола на м'ясорубці - хотіла, щоб в сконах були картопляні шматочки...
2. Додати масло, молоко, розмішати.
3. Додати сир, вимісити м'яке тісто.
В оригінальному рецепті сиром скони посипали, але мені сподобався сир в тісті.
4. Тісто розділити на 8 кульок (умовно - можна і на більше), кожну кульку приплюснути приплюснути або скатати кульку в ковбаску і зав'язати вузликом.
5. Скони змастити за бажанням - молоком чи маслом (у мене був білок), посипати тертим сиром - я взяла кмин і гарбузове насіння.
6. Пекти до готовності приблизно 20 хвилин.

Смакують і гарячими, і теплими, і холодними -

Подавати до перших та других страв - замість хліба.

Рецепт побачила досить давненько в ilara з кукінг.нет.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 3 березня 2012 21:58
Перейти на початок сторінки
Ludka
3 березня 2012 23:13
Повідомлення #217


Файна господиня
  • 51

Репутація: 264
Група: Кондитер
Повідомлень: 767
Реєстрація: 4.11.2011

ICQ:--

Бали: 658
Цитата: Ірка-Шкірка
Картопляні скони

О, в мене завжди залишається пюре. Дякую!!! :wink:
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
11 березня 2012 21:59
Повідомлення #218


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250


Про смак тортика можна судити по тому, що за останні півтора тижні пекла його тричі - і то подвійними порціями - лишень не мала змоги сфотографувати, тому показую лише сьогодні :smile: ...

Тісто:
200 г фініків
150 г вершкового масла - кімнатної температури
60 г какао-порошку
250 мл. води
1,5 ст.л. розчинної кави
250 р борошна
2 яйця
200 г цукру
1 ч.л. соди
2 ч.л. розпушувача
1 ч.л. ванільного цукру
щіпка солі

1. Фініки - промити, вибрати кісточки, дрібно порізати.
2. Закипятити 250мл води, додати каву, соду, ванільний цукор. Коли закипить - додати фініки і проварити хвилину. Зняти з плити, накрити кришкою і залишити охолоджуватися - фініки розпаряться і перетворяться в кашу.



3. Муку просіяти в миску разом з какао і розпушувачем і сіллю:



4. Масло збити з цукром, додати по одному яйця, збити в пухку масу:



5. Акуратно вмішати муку з какао.



6. Додати запарені фініки з кавою, акуратно вимішати і викласти в тортівницю, змащену жиром і обсипану какао:



7. Випікати при темп-і 180 40-50 хвилин до готовності. Готовність перевірити сірником чи зубочисткою, але пробувати в центрі тортівниці, а не з краю.
Коли необхідно спекти подвійну порцію - краще взяти дві тортівниці - коржі виходять одночасно і пухкі, і важкі - трошки вологі, але дуже смачні.

Цей торт я спекла з подвійної порції - але самій не віриться, що на двоповерховий торт пішло лише 4 яйця :crying: .

Крем - сметанковий з фруктами, сметанково-вершковий або сметанково-шоколадний. Для верхнього тортика всередину я ще поклала кульки, збиті з обрізків коржів, масла і згущеного молока - було смачно.

А ось він в розрізі:



Рецепт тіста від Тані (Harinezumi) з say7.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 12 травня 2012 18:17
Перейти на початок сторінки
Канарейка
11 березня 2012 22:03
Повідомлення #219


Файна господиня
  • 51

Репутація: 950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1335
Реєстрація: 8.10.2010

ICQ:--

Бали: 2959
Цитата: Ірка-Шкірка
Шоколадно-кавовий пиріг з фініками



ото вже пирожище, смачнючий :winked:
Перейти на початок сторінки
tay
11 березня 2012 22:14
Повідомлення #220


Файна господиня
  • 51

Репутація: 515
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 658
Реєстрація: 27.10.2011

ICQ:--

Бали: 1927
Цитата: Ірка-Шкірка
Шоколадно-кавовий торт з фініками



Так апетитно виглядає!!!!!! Якраз коли його передивлялась, це побачив мій чоловік і сказав, що роботу я на завтра уже маю :lol:

--------------------
Чудеса трапляються! Треба лише їх запросити траплятися до себе!
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 19 квітня 2024 04:19

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 17
Гостей: 13
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100