Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарна мандрівка з Іркою-Шкіркою
natalliyas
6 лютого 2012 18:52
Повідомлення #161


Файна господиня
  • 51

Репутація: 213
Група: Кондитер
Повідомлень: 371
Реєстрація: 28.06.2011

ICQ:--

Бали: 923
Ірка-Шкірка, канапочки суперові,так і хочеться вкусити оту з рибкою. Ах....

--------------------
У щасливі хвилини - ХВАЛИ БОГА, у скрутні хвилини - ШУКАЙ БОГА, у тихі хвилини - ПОКЛОНЯЙСЯ БОГОВІ, у хвилини болю - ДОВІРЯЙСЯ БОГОВІ, кожну хвилину - ДЯКУЙ БОГОВІ!
Перейти на початок сторінки
Solka
6 лютого 2012 19:16
Повідомлення #162


Файна господиня
  • 51

Репутація: 588
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1457
Реєстрація: 8.08.2010

ICQ:--

Бали: 2401
Цитата: Ірка-Шкірка
Фаляфель або таамія
(арабська, єврейська та вегетаріанська кухня)

Іриночко, як завжди оригінально та впевнена, що неабияк смачно! Сама назва страви інтригує, а вигляд захоплює та пробуджує апетит.
Цитата: Ірка-Шкірка
Канапки з сирковою масою

Я вже зауважила, що на святковому столі завжди дуже швидко зникають різноманітні, цікаві з вигляду канапе, чи міні закуски. Ці канапки є дуже гарним та смачним варіантом для святкового столу, сам їхній вигляд кричить про це-)
П.С.Завтра хочу приготувати хітові "Сосиски в тісті"-)

--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh
Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com
:) ♥ ♥ (:
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
6 лютого 2012 22:28
Повідомлення #163


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Яілатан
Дякую за рецепт ананасів запечених в слойоному тісті. Якщо чесно, я не дуже люблю ті ананаси, але мені сподобались. З'їли їх дуже швидко. Будемо робити ще. Фото не ствалю, бо щось не знаю чи можна в авторську темку свої)))


На здоров'я, Наталю :love: ! Ми ананаси дуже любимо - і свіжі, і консервовані. Фото виставляй у тему "Що у нас сьогодні на столі"

Цитата: oksenya75
Іруся - просто чарівниця!!! Все, як завжди, гарне, оригінальне і смачне!!!!


Оксанко, дякую!!! Шкода, що не вдалося зустрітися ще раз :m0642: !

Цитата: Іриска
Ірусю, дякую за такі чудові рецепти. Якраз саме збираю щось цікавеньке. У чоловіка 15 лютого ювілей, тож знову здивую гостей новенькими стравами.


Надіюсь, що ти здивуєш гостей - я також люблю пробувати щось нове.

Цитата: Канарейка
Іра, твої страви оригінальні, дякую що встигаєш для нас це все наготувати, про домашніхя вже мовчу, вони тобі пам'ятник як мінімум винні.


Та, вони у мене скоріше піддослідні гурмани :lol: ... Пам'ятника не треба - я ще жити хочу.

Цитата: natalliyas
Ірка-Шкірка, канапочки суперові,так і хочеться вкусити оту з рибкою. Ах....


Поза святковим столом рибка йшла в прикуску до канапок :lol:

Солько, дякую :love: !!!

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 7 лютого 2012 13:32
Перейти на початок сторінки
kristi_sk
7 лютого 2012 14:30
Повідомлення #164


Файна господиня
  • 51

Репутація: 354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 393
Реєстрація: 8.07.2011

ICQ:--

Бали: 996
Іруся нарешті завітала я на твою сторінку...............яка ж в тебе тут смакота :amam: страви дуже оригінальні та смачні...а яке оформлення 100 балів.творчу людину видно із далека. Молодець :a0a: .Так тримати :winked: і коли це ти все встигаєш???
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
10 лютого 2012 00:34
Повідомлення #165


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Христю, безмежно дякую :love: !!!
На рахунок встигання - що встигаю, то встигаю, що не встигаю - встигну пізніше :lol: ...

Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
10 лютого 2012 00:49
Повідомлення #166


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Сьогодні спробувала дві нові страви, на які давненько заглядалась...

Švilpikai (швільпікай або свистуни)
(литовська кухня)



Страва картопляна, нам знайома у іншому виконанні - ми ліниві вареники з картоплі варимо, а тут - печемо. І, на мою, думку, це дуже смачна і корисна альтернатива чіпсам та й хлібу (якщо раптом закінчився)...

1 кг картоплі - зварити, потовкти або холодне - перемолоти. Я просто потерла на терці (поки розмовляла по телефону :m05018: ).
1 яйце
1/2скл. муки
- можливо й більше - залежить від картоплі
1ст.л. крохмалю
1ч.л. розпушувача


Замісити тісто, розділити на 2 частини, скрутити в ковбаску, приплюснути долонею і розділити на ромбики (прямокутникичи квадратики - як вам більше до вподоби).
Викласти на змащене олією деко і пекти при темп-і 220 до зарумяніння. Потім перевернути на другу сторону і пекти до готовності. Хто любить золотисту скоринку, пильнує і перевертає швидше - ми любимо більше припечену, тому й пекли трошки довше.

Отримуємо швільпікачки - хрумкі ззовні і ніжні всередині.
Хрумкали і самі по собі (смачно!!!), і з грибною підливкою...

Побачила рецепт на liveinternet.ru, але він має набагато глибші корені...

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 10 лютого 2012 02:04
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
10 лютого 2012 01:08
Повідомлення #167


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Валлійське печиво



Хто куштував смажене печиво? Я сьогодні спробувала вперше :tongue: . Просте і швидке пісочне печиво, яким можна здивувати і домашніх, і несподіваних гостей...

Складники:
Борошно з розпушувачем - 250 г і 1ч.л.
Вершкове масло - 125 г
Цукрова пудра - 100 г (я давала цукор)
Ізюм без кісточок - жменька
Яйце - 1 штука
Оливкова олія для смаження
- краще звичайна соняшникова без запаху
Молоко - 1 чайна ложка
Сіль - щіпка
Кориця-2/3 ч.л.
(за смаком) - можна додати ще ваших улюблених спецій - валлійці (мешканці Уельса) їх дуже люблять - особисто я додала кардамон
цукор-пудра для посипання

На стільницю просіяти муку, додати розпушувач, цукор, сіль, викласти масло і розтерти руками до крихт - я таки порубала ножем - так швидше, а вже потім скоренько, додавши збовтане яйце з молоком, домісила руками. В кінці додати родзинки.
Сформувати ковбаску і відрізати кружельця товщиною 5-7мм (я спочатку щедро різала по сантиметру, тому потім прийшлось акуратно розділяти кожний шматочок навпіл:



Отримані пластинки сформувати в акуратні круглики(тобто кружельця) - тісто дуже ніжне і крихке!
Викладати на пательню з олією і смажити на середньому вогні по 3 хвилини з кожної сторони - я не засікала час, а дивилася на готовність тістечок. Єдине, про що треба памятати - тістечка, як і у духовці, ростуть і в висоту, і в ширину, тому залишайте на пательні місце для росту :m0555:





Викладати на салфетку - щоб забрати зайвий жир, посипати цукор-пудрою.



Діти таскали печенька одне за одним, тому скажу, що нам однозначно сподобалося!!!

Рецепт від Анастасії зі сайту forum.say7.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 10 лютого 2012 01:15
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
10 лютого 2012 01:33
Повідомлення #168


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Хліб на йогурті





• 3 1/3 склянки борошна
• 200 мл йогурту (кефіру, кислого молока)
• 1 яйце
• 50 мл теплої води (залежить від розміру яйця, вода + яйце повинні бути 100 мл)
• 1 ст.л. олії
• 1 ст.л. меду (відміряйте ложкою з-під масла, тоді мед не прилипне)
• 2 ч.л. солі
• 1 1/4 ч.л. сухих дріжджів


Закинути у хлібопічку, програма - основний хліб.
Після біпу можна додати смажену цибульку, кмин чи що більш до вподоби - я сьогодні засипала трошки льону.
Хліб дуже пухкенький і смачний. Печу вже більше 6 років - від часу купівлі хлібопічки.

Я думала, що рецепт я вже писала, тому не сфотографувала цілий хлібчик, а лише те, що не встигли згризти :lol: ...

Рецепт від Yelena зі сайту good-cook.ru.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 10 лютого 2012 01:47
Перейти на початок сторінки
ssaazzoonn
10 лютого 2012 08:11
Повідомлення #169


Файна господиня
  • 51

Репутація: 421
Група: Кондитер
Повідомлень: 1087
Реєстрація: 23.01.2012

ICQ:--

Бали: 963
Цитата: Ірка-Шкірка
vilpikai (швільпікай або свистуни)

Обов"язково спробую! Дякую за рецепт! :belay:
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
12 лютого 2012 17:43
Повідомлення #170


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Піца на оранжевому тісті



Вчора на вечерю спекли три піци з кольорового тіста. Крім незвичного кольору воно ще й сподобалося своєю м'якістю - дитина, яка завжди залишає огризки краєчків від піци спустошила свою тарілку повністю (без залишків) - і не раз...

Тісто:
200г йогурту (або іншого кисляку)
200г теплої води
2,5 ст.л. томатної пасти
3ст.л. олії (не міряла точно - лила на око)
50г дріжджів
4ч.л. цукру
2ч.л. солі
муки - скільки забере до замішування м'якого тіста




Дріжджі засипати цукром і сіллю - почекати, щоб розпустились, додати йогурт, воду, томатну пасту, розмішати і замісити тісто, підсипаючи муку. В кінці додати олію. Поставити, щоб підросло.
Розділити тісто на 2-3 частини (в залежності від кількості і розміру майбутньої випічки), викласти на змащене олією деко, змастити соусом, викласти начинку і посипати сиром.
Запікати при темп-і 220 градусів до готовності. Я печу всі піци одночасно - верхня печеться найшвидше, а нижні піднімаю верх по мірі готовності.
Учора була піца "Маргарита", з копченостями і перцем та з ковбасою і оливками. Усі нам сподобалися.


Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 12 лютого 2012 17:49
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 29 березня 2024 03:11

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 17
Гостей: 14
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100