Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарна мандрівка з Іркою-Шкіркою
Натонька
прагну досконалості...
30 жовтня 2011 21:30
Повідомлення #101


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14624
Ірка-Шкірка,
Ірцю, я зробила ту айву! Накінець-то найшла на базарі, бо щось мені той рецепт ніяк з голови не йшов))) Таке файне! Свекор каже "Люкс, таке ніби персик нагадує" Свекруха каже, шо то делікатес))) Андрій мій щось ще не поняв нічо, а мені сподобалось, таке якесь незвичне! Дякую, що поділилась рецептом! А... і ще.. заквасила тих помідорів зелених по-грузинськи, тоже суперово! Так що.. їмо корисну їжу)))

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
30 жовтня 2011 23:26
Повідомлення #102


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Натонька
Ірцю, я зробила ту айву!


Молодець!!! Добре, що тобі і батькам сподобалося!!!

Помідорів я також наквасила ще одну порцію - 12 л (малу виварку і дві 3,5л банки) - вже по-трошки таскаю :t0292:
Скажу, що по першому рецепту, коли квасила четвертиками, було менш гостре, а тепер - розрізане навпіл і нафаршироване - як вогонь!!!
Перейти на початок сторінки
Volo-shka
31 жовтня 2011 09:06
Повідомлення #103


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
Цитата: Ірка-Шкірка
Складані паляниці у … стилі

Ааааа... Круто... Тепер я знаю, що будем вечеряти сьогодні :wink:
Іринко, у тебе завжди такі смачні і оригінальні рецепти :winked:
Перейти на початок сторінки
лесик-лисик
3 листопада 2011 20:53
Повідомлення #104


Файна господиня
  • 51

Репутація: 695
Група: Кондитер
Повідомлень: 1089
Реєстрація: 3.11.2011

ICQ:--

Бали: 3166
Складані паляниці у стилі це просто клас я взавтра сама такі зроблю спасибі за рецептик
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
4 листопада 2011 00:21
Повідомлення #105


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Дівчата, ліпити складані паляниці - просто, тим паче, що начинка - будь-яка на ваш смак! Тому пробуйте :m0554: !!!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
15 листопада 2011 23:41
Повідомлення #106


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Привіт усім! Майте на увазі - я не пропала, а лишень вийшла на роботу - а після роботи до комп'ютера навіть не хочеться підходити :feel: ...
За усіма дуже скучила!!!
Недавно в гостях я скуштувала копчені мідії і вони мені так сподобался, що захотілося піцци з морепродуктів. От і вийшла:

Піцца заморська з морепродуктів



Тісто було не звичайне дріжджове, а дуже смачне лите тісто від Наталі.
Начинка: великі варені креветки, копчені мідії, зелені оливки, фаршировані анчоусами, болгарський перець (у мене з лечо).
Соуси: томатний соус з лечо і майонез від Любані - за допомогою одноразового кондитреського шприца і маленької дірочки легенько розмалювала тісто майонезом.
Два види сиру (потрійна порція :lol: ).
Розмір: деко 30х40см.

Начинка немов втопилася у тісті, зверху солідний шар сиру - смакота неймовірна!!!

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 15 листопада 2011 23:43
Перейти на початок сторінки
Христя
16 листопада 2011 15:20
Повідомлення #107


Файна господиня
  • 51

Репутація: 476
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 736
Реєстрація: 15.07.2011

ICQ:--

Бали: 1951
Цитата: Ірка-Шкірка
Піцца заморська з морепродуктів

я собі уявляю яка то смакота - морепродукти і потрійний сир!!!!! мммммммм... :love:

--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
28 грудня 2011 22:16
Повідомлення #108


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Хоч надворі щось типу календарної зими, мені так захотілося шашлику, що на іменини доці спекла його таки в банці - з'їли на "Ура!", потім прийшлось повторювати :smile: :

Шашлик в банці



М'ясо - шия, вдруге готувала з телятини - також було дуже смачно! - порізати порційними шматочками - у мене було дуже мало часу на маринування, тому я порізала маленькими шматочками - вони усі дуже гарно промаринувалися і запеклися, але можна і різати звичними нам грубими шматками
шпондер, сало - краще купляти базарне, домашнє, копчене, з запахом копченостей - порізати невеликими пластинками-квадратиками
цибуля - одна будь-якого розміру (я взяла одну, але велику - як в тому анекдоті про раків , котрі по "3" :smile: ) - треться на грубій терці до маринаду, 2-3 - діаметром як шматочки мяса - порізати грубшими кільцями - для нанизування
сіль, перець, спеції - які вам до смаку - я ще брала польський "маринад для м'яса" - дуже смачний з цілими зернятами, терла мускатний горіх, суміш перців
зелень - мала порізану заморожену
за бажанням - вино сухе, оцет, майонез (хто що любить)
крім цього - банка 3л (у мене специфічна польська на 3,5л з широким горлом - дуже зручна), фольга, палички для шашликів

М'ясо викласти в миску, насипати солі, спецій, додати зелень і руками добре вим'яти - щоб з'явився сік. Потім додати терту цибулинку (на очі вже набігають сльози на згадку про цю процедуру :lol: ), вино чи що ви любите, перемішати і залишити маринуватися.

На дно банки можна нарізати ще одну цибулину (це не обов'язково - робиться для збільшення кількості рідини на дні банки, але в мене тої рідини було стільки, що через годину мусіла вилити, зняти фольгу і дати шашликам ще хвилин 20 підсушитися) - були дуже сочисті!

Промариноване мясо нанизати на палички, в перемішку зі шпондером, салом та цибулею - додатковий смак і аромат.

Скласти стоячи в банку - як я вже писала, я нарізала маленькі шматочки м'яса, ще й нанизувала цілу паличку, а потім по середині розрізала і в мене в банку помістилося 2 шари стоячих вертикально шашличків - як на мене, в такому вигляді вони естетичніше дивляться на тарілці :smile: .

Банку закрити фольгою і поставити в холодну духовку.
Духовку розігріти до 200 градусів, пекти 1 - 1,2 години - я пекла 80 хвилин (для надійності :lol: ).

Цибулю для подачі замаринувала окремо.

P.S. Вдруге пекла не в банці - опробовувала нову духовку сестрички, тому прийшлось зробити з 2 шарів фольги прямокутну формочку під розмір шашликів і накрити фольгою - також дуже гарно пропеклися.

Звіти - на головну.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 7 січня 2014 23:25
Перейти на початок сторінки
vika
29 грудня 2011 11:48
Повідомлення #109


Файна господиня
  • 51

Репутація: 168
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 400
Реєстрація: 27.08.2010

ICQ:--

Бали: 882
Іра, шашлик супер. Колись пробувала пекти в духовці - не отримала бажаного результату(це мягко сказано). Обов'язково спробую за твоїм рецептом, дякую.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
29 грудня 2011 12:08
Повідомлення #110


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: vika
Колись пробувала пекти в духовці - не отримала бажаного результату(це мягко сказано).


Та я також пам'ятаю допікання шашлика дома в духовці - на природі 4 рази його заливала злива :lol: - то був ніякий - хіба на голодного хлопа, а тут банка тримає вологість, що додає м'якості м'ясу, а шпондер і сало - аромат!!! Коли знімаєш фольгу - отримуєш скоринку запечену, ну і банка береже духовку від розтріскування жиру.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 29 грудня 2011 12:09
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 29 березня 2024 13:13

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 26
Гостей: 23
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100