Привіт усім!!! Розпочинаєм сьогодні наш тижневий ФМ!!! Сподіваюсь,що кожен з вас знайде у списку приготовлених страв щось для себе підходяще, адже тут використані ті продукти, які зараз доступні кожному. Отже, починаєм!!!
МЕНЮ: 1. Легенький овочевий суп.
2.Ароматні деруни з грибною підливою.
3.Смажена печінка.
4.Салат з фасолі і оселедця.
5. Тарталеткиз яблуком.
6.Запіканка яблучно-гарбузова.
7.Яблучний кисіль.
--------------------
Правда — наче гірке питво, неприємне на смак, але воно відновлює здоров'я. О. Бальзак
Картоплю порізати кусочками і ставити варити. Моркву потерти і підсмажити з цибулькою. Коли картопля майже готова, ріжемо кусочками помідори, капусту і додаємо у каструлю. Коли трохи прокипить додаємо моркву з цибулею, сметану, сіль, перець. В кінці додаємо подрібнену зелень. Перед подачею додати ложку сметани, прикрасити зеленню.
--------------------
Правда — наче гірке питво, неприємне на смак, але воно відновлює здоров'я. О. Бальзак
Картоплю(1кг), моркву(1шт), цибулю(2шт) потерти на дрібній терці. Додати 2 яйця, 3-4 ложки муки, сіль, перець, перемішати і смажити на розігрітій сковорідці дерунчики. В каструльку нарізати часник і готові дерунчики викладати у каструльку. Накрити щоб набрались ароматом часника. Для підливки відварити до готовності 300гр грибів (в мене опеньки), відцідити. В сковорідці підсмажити 2 цибулини, додати грибочки. 4ложки муки розвести у стакані води і вилити до грибів. Додати 4-5 ложок сметани і легенько протушити. Посолити і перчити до смаку. В кінці додати 3 зубчики часнику.
--------------------
Печінку порізати на шматки, обкатати кожен кусок в муці, вмочити у збите яйце з сіллю і[center][/center] перцем. Смажити на сильно розігрітій сковорідці. Можна подавати як гарнір, або окрему страву.
--------------------
1 кг гарбуза 100 г (5 ст. л.) манною крупи 500 г домашнього сиру 8-10 (1 кг) кислих яблук 2 яйця 3 ст. л. мелених сухарів 4–6 ст. л. цукру 10 г ванільного цукру 2 ст. л. меленою кориці сік 1/2 лимону вершкове масло для обмазки форми панірувальні сухарі для обсипання форми Спосіб приготування: Зваріть гарбуз до м’якості, але не переваріть. Відкиньте зварений гарбуз на друшляк і зцідіть всю рідину. Змішайте 2-3 ст. л. цукру і манну крупу, додайте до гарбуза і розімніть. Дайте постояти 20 хвилин, щоб манка розбухла. В окремий посуд видушіть трохи лимонного соку. Почистіть яблука і покришіть їх шматочками середньої величини в цей посуд. Періодично перемішуйте яблука з лимонним соком, щоб вони не потемніли.Потушкуйте яблука декілька хвилин на сухій розігрітій сковорідці, щоб вони стали м’якими ( я це зробила у мікрохвильовці.) Форму для випікання змастіть вершковим маслом і обсипте панірувальними сухарями. В гарбузову масу додайте ванільний цукор, 1 яйце і 3 ст. л. мелених білих сухарів. Викладіть гарбузову масу у форму рівним шаром. Посипте 1 ст. л. кориці. Покрийте гарбузову масу шаром яблук. Посипте яблука 1 ст. л. кориці. Візьміть яйце, що залишилося, і відокремте жовток від білка. Розітріть сир з 2-3 ст. л. цукру і жовтком. Білок збийте в міцну піну і додайте в сирну масу. Обережно, але ретельно все перемішайте. Викладіть сирну масу на яблука і відразу ж відправляйте в духовку. Випікайте 25 хвилин в розігрітій до 200°С духовці. Перед подачею притрусити корицею і пудрою. Рецепт з сайту http://relax.ua
--------------------
Яблука помити, порізати кусками вибравши серцевину. Залити яблука 1,5 літри води і зварити до м"якості. Процідити рідину, яблука протерти через сито і змішати з відваром. Додати цукор і варити до кипіння. Під час кипіння влити крохмаль розведений у пів стакана води, весь час помішуючи.Розлити у склянки. Коли почне трошки гуснути посипати пудрою і корицею. Рецепт Дарії Цвек.
--------------------