Цими днями у нас в Закарпатті пройшов фестиваль сливового леквару! І, оскільки в нас кулінарний форум, думаю всім буде цікаво подивитись фоторепортаж звідти.
Всі ви, дівчата, знаєте, що таке леквар - це звичайне сливове повидло! Але вариться воно - на відкритому вогні! - за один підхід! - без цукру!
Спочатку сливи миють , виймають кісточки
Потім загружають у великі котли, під якими розводять вогонь -і варять, варять весь час помішуючи, від 12 до 20 годин! Може й більше.
Хто не може стояти - сідає
або заохочує туристів
Частина фото запозичена мною звідси grigoryev.net/fest-lekvar.html
Ми теж собі взяли баночку леквару, а слив"янку давали пробувати, щось вона мені не дуже на запах, то на одному столі я знайшла барацківку - паленку з абрикос - ото смачне було, то взяли її.
от би таке у Львові, щоб під шумок побільше наших дівчат зібрати...
Та буде вам, львів"янкам жалітися! У вас ще й не таке можна побачити і набагато частіше. А от таку традицію -збиратись під час книжкової ярмарки у Львові нашим форумом - варто було б підтримати і перетворити на народну!
gutka,
Цитата: gutka
взагалі чудове свято
Катюша, це захоплююче -нема слів! Програма була розписана з шостої ранку і завершувалась пізньої ночі "виноградною вечіркою" - з відповідною молодіжною дискотекою. Ми просто не мали сил вже добути до кінця, було дуже спекотно. Але хотілося мені подивитись - що це за виноградна вечірка така...
а я не потрапила на цей фестиваль.... 28 серпня , так? відпочивала в Закарпатті цього літа. ДУЖЕ сподобалось..хочеться ще! не знаєте про майбутні фестивалі? восени що ще буде????
З відкритим ротом передивилась всі фото!!))))Цікава розповідь!!І все дууже апетитне!!
--------------------
Життя, як велика непрочитана книга! Так багато в ній ілюстрованих подій, а ти, крутишся, вертишся, як дзига і плекаєш в серціі сотні надій!