Готувала вчора цей суп-вийшов дуже смачний,то одразу спішу до вас ділитися ним
Суп з качки з пшоном
Нам потрібно:
каструля на 4 л -половина качки (можна цілу, якщо каструля більше 4 літрів) -150-200 гр пшона -2 морквини -2 цибулини -2-3 шт.цибулі порей -декілька картоплин -1 болгарський перець -2 лаврових листа -чорний перець горошок і мелений -трохи шафрану(куркуми),базилік, сіль,зелень
Качку обробити, нарізати шматочками, зібрати жир, розтопити його на сковороді і обсмажити в ньому м'ясо.Перекласти в каструлю, залити водою, покласти цілу цибулину, лавровий лист і кілька горошинок перцю.Посоліть. Варити майже до готовності. Потім дістати м'ясо, відокремити від кісток і нарізати дрібними шматочками.Картоплю нарізати дрібними кубиками і кинути в каструлю варити. Окремо зварити добре промите пшоно, хвилин 14, і відкинути на сито. На сковороді обсмажуємо дрібно різану цбулю потім додаємо порей кільцями, після перець дрібними шматочками і моркву. Додати шафран,повернути у каструлю м"ясо,зажарку,дати закипіти. Додати до супу пшоно. Хвилин через 5 приправити,додати зелень.
Суп їдять навіть діти - перевірено
П.С.Замість качки(хто не любить),думаю,можна використати курку чи гуску Смачного!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Повідомлення відредагував Христя - 6 квітня 2012 17:45
--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачьно женился!
Христя, о,а я маю пів качки і не знаю,що з неюробити?)))
--------------------
Життя, як велика непрочитана книга! Так багато в ній ілюстрованих подій, а ти, крутишся, вертишся, як дзига і плекаєш в серціі сотні надій!
*** -петрушка або інша зелень -маринована цибуля(я мариную в винному оцті+трішки цукру+чорний мелений перець)
Замісити м'яке еластичне тісто. Борошно додавати поступово, щоб тісто не вийшло сильно туге.Накрити тісто чашкою і залишити на півгодини "відпочивати". За цей час робимо м'ясну начинку.На олії обсмажити часник, додати фарш, смажити 5 хвилин до зміни кольору, посолити,поперчити,приправити по-своєму смаку, додати перець і помідори, тушкувати ще 10 хвилин,залишити остигати. Tісто розділити на 8-10 частин, кожну розкачати в тоненьку паляницю, покласти на деко, застелене папером, зверху намазати начинку.Випікати при 180-200 ° приблизно 7-10 хвилин.Головне,не перепекти,бо потім не згорнеться вам в рулет. Гарячі палянички вискладуєм одна на одну,накриваємо кришкою,щоб трішки пропитались.
Розкласти на паляницю зелень та цибулю.Можнаще додати бринзи або фети- теж дуже смачно!!!!
Скрутити рулетиком і швидко наминати
Тісто дуже смачне,і за рахунок того,що воно сирне,довго зберігається м"яким.Та думаю,надовго та смакота у вас не затримається Нам найбільше воно подобається гарячим,але в холодному вигляді теж дуже смачно Ще,думаю,можна навіть завернути дитині в школу чи взяти на пікнік.Дівчатка,спробуйте,ви не пожалієте
Смачного!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Повідомлення відредагував Христя - 11 травня 2012 11:01
--------------------
лесик-лисик, Татка, Дівчата,дякую!!! Пробуйте,може, і вам сподбається.... Виявляється,в нас є вже той рецепт В Іруськи(Ірки-Шкірки) Значить,рецепт добрий,як дві господині звернули увагу
--------------------