вважаю, що такі поради потрібні)))) хто які знає особливості нарізання цибулі без сліз, цікаве приготування її і взагалі все що може знадобитись - діліться досвідом) а я у свою чергу поділюсь своїм))))
О, коли ріжуть цибулю, хочеться дертися на стіну. На що тільки не здатні люди, щоб не плакати! Ось порада, яка справді діє: якщо Вам набридло терпіти сльози, під час шаткування посипте цибулю сіллю. Науковці пояснюють, що коли цибулю розрізають, вона виділяє сірчані випаровування. Сіль здатна розчинятися, і іони утворюють сполуку із сіркою.
Щоб дрібно порізати цибулю (без кухонного комбайна), не зрізуйте шматочок кореня і покладіть половинку зрізом на дошку. Потім зробити вертикальні надрізи, не розрізаючи кореневої шматочок, щоб він тримав всі разом.
Потім зробити горизонтальні надрізи, щільно тримаючи кореневої шматочок рукою. В кінці потрібно відрізати й викинути цей шматочок.
МОя пра-бабуся казала, що для того щоб порізати цибулю не пролити ні сльозинки (а вона колись у ДУЖЕ великих кількостіх різала її) потрібно набрати у рот води)))))) смішно, але мені особисто, допомагає)))
якщо якщо ваш кухонний стіл стоїть поруч із плитою, то включіть найближчу конфорку на невеликий вогонь. Вогонь створює потік повітря до верху, який виносить із собою ефірні масла цибулі))))
о, ледве не забула, на мою думку, одне з найголовніших: ЩОБ РУКИ НЕ ПАХЛИ ЦИБУЛЕЮ, ПІСЛЯ ПРИГОТУВАННЯ ЇЇ, ПРОТРІТЬ РУКИ ВОЛОГОЮ СІЛЛЮ, А ПОТІМ ПОМИЙТЕ З МИЛОМ))
Покласти цибулину на 10 хвилин у холодильник. Летючі дисульфіди, що створюють характерний запах цибулі, і пропантіаль, який і викликає сльози, не будуть виділятися при різанні так сильно.
Колись одна стара жінка порадила мені коли ріжеш цибулю не тільки ніж змочувати водою, але й коли запече очі дивитися на воду, що з крана тече. Дивно, але мені помагає