Дівчата, хто зтикався з такою проблемою: достигають груші і їх точать оси на сік, плоди починають портитись. Хочеться, щоб дозріли на дереві, а комахи встигають раніше . Є якийсь спосіб відлякувати цих ос? Чи просто позбирати грушки зеленими - і в кладовку , на дозрівання скласти? Так мені шкода врожай мій.
а мене пригостили такою помідоркою, ще в житті не чула і не бачила таке. Насіння я собі нашпортала, будемо експерименти робити на наступний рік
-------------------- Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу і мудрість відрізнити одне від другого
в назву теми варто було б додати дача, город, балкон :)) у мене цього року не дуже на балконі буяло, бо ж зовсім без вихідних була, але осьо:
-------------------- Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу і мудрість відрізнити одне від другого
а мене пригостили такою помідоркою, ще в житті не чула і не бачила таке. Насіння я собі нашпортала, будемо експерименти робити на наступний рік
Такі помідорки покійний дідусь чоловіка спочатку висаджував в хаті, а потім - на призьбі - і так грілися вони на сонечку, потім - як не встигали - дозрівали зірвані на підвіконні, а потім - ще такого не бачила - лежали тихенько в коморі і по-трошки з'їдалися аж до Нового року. Ластівко, ну ти й балконниця !!! Це щось типу мікро-дачниці!
Ластівко, ти лиш одну маєш на насіння? Я маю наувазі -чи ти не розрізала її? Чи вона не пуста в реберцях. Ми маємо цього року подібні (зараз , може сфоткаю) - то вони пусті в цих ребрах. Але в них є величезний плюс! НЕ пошкодились фітофторою!!!