Larisa, як гарно!!! Дуже Гарно!!! Ми недавно обговорювали мастіку. вона чомусь нам не виходить. Сушиться, кришиться і тд. а з чим ти її робиш : з маршелоу, пудри, марцинапа?
уляночка На перший торт я брала желатинову мастіку.З нею справді треба працювати дуже швидко ,бо вона сохне і постійно треба її розігрівати в мікрохвильовій..На другий торт я робила мастіку з білка ,глюкози і цукрової пудри (на покриття -біла) .Дах для хатинки і фігурки робила з пасти для фігурок з додаванням мастіхи(камеді астрагала).
Лариса,у тебе тортики чудові!!!Знаю що над такою красою треба попрацювати.Я ось тут кілька своїх покажу,а якщо когось зацікавить то напишу, як я над ними працюю
Рецепт мастики з маршмелоу 150г зефірчиків маршмелоу 1ст л води,в якій розвожу на кінчику ножа лимонну кислоту .Далі по трошки підсипаю пудру і весь час мішаю.Коли ложкою вже важко буде мішати,викладаю на стіл і замішую тісто.Пудри йде десь біля стакана,але це не точно бо кожного разу по іншому(200-250гр) Коли тісто перестане липнути до рук-мастика готова!далі кладу у холодильник на 30хв,після чого роблю різні вироби.Чим тонше розкатане тісто тим кращі вироби.А при розкатуванні я підсипаю крохмалем.Сушу фігурки 5-7 днів у теплому сонечному місці.