СКЛАД: 400 гр муки 250- 300 гр теплого молока 15 гр сухих дріжджів 0,5 ч. ложки солі 160 гр цукру 300 гр почищених грецьких горіхів 180-200 гр масла 150 - 200 гр меду трошки шафрану 2 жовтки
ПРИГОТУВАННЯ: 1. До теплого молока додати сіль, 1ст. ложку цукру і дріжджі. Добре розмішати і поступово всипати просіяну муку. Замісити тісто. Поставити на підйом (1 год). 2. Горіхи подрібнити в блендері, додати цукор і шафран. Перемішати. 3. Масло розтопити. 4. Тісто розділити на 5 -6 кусків. Кожний кусок розкачати на дуже тонесенький пласт (1-2 мл.) Якщо у вас менший протвень, то кусочків тіста треба більше. 5. Нагріти духовку до 180*С. Протвень змастити маслом. Один пласт тіста покласти на протвень, добре помастити розтопленим маслом і добре посипати горіховою начинкою. Накрити другим пластом тіста. Тісто з двох сторін повинне бути помащене маслом! Таким способом викласти всі пласти тіста. Верхній змасти жовтками. Випікати 30 хв 6. Мед розпустити на водяній бані, додати трохи води ( 100-150 мл). 7. Спечену пахалву залити рештками масла, а потім медом. Залишити на 2-3 год. На стіл пахалву подавати , розрізавши на квадратики. Кожний кусочок прикрасити половинкою грецького горіха.
p.s Ми страшно любимо східні солодощі. Особливо чоловік. Ця пахалва розходиться моментально. Якщо ви любете більш сухішу, то води до меду не додавайте. Дівчата, а хтось має рецепт міні рулетиків з горішками - також східні солодощі. Я бачила в наших кондитерських, вони дуже подібні до справжніх. Я б так хотіла їхній рецепт!!!!
4 білки 1/2 ст цукру 2,5 ст кокосової стружки 1/2 ч л ванілі зацукровані вишеньки(коктейльні) або мармелад для прикраси
Білки збити з цукром на піну.Поставити в кастрюльку на дуже маленький вогонь.Нагріти.Додати стружку і ванілін.Нагрівати ще 3-4 хв. Зняти з вогню.Наповнити цим кондитерський мішок і видавити на кальку печеньки.Прикрасити вишеньками і пекти 20 хв при 160* (залежно від духовки)
Красиво як!!! Я пахлаву один раз їла, недавно на базарі купила трошечки, мені сподобалось) Рецепт віднайшла колись давно, а все ніяк не зроблю... Дав би хто копняка файного! А печенько теж східне? Часто зустрічаю подібні рецепти, але з вишенькою перший раз, симпатичне получилось
-------------------- Фото завантажуємо на сервер Дрімфуда!!! На Радикал не можна!
Де б я на світі не була, Ти зі мною, Україно! Ти - моя мати, що дала, Мені мову солов'їну!
Дівчата я робила пахлаву з арахісом. Рецепт тіста брала з сайту кухарка і поступово робила як там на відео. Краще робити у бритванці слоями. хочу зробити із мигдалем, та приготувати пахлаву або бахлаву важко без навиків.Моя сестра купує готове слойоне тісто і на ньому готує. Якщо чесно то мені вона чомусь не дуже вдається добра . Улянко а в тісто потрібно додавати масло чи тільки поливати ним і змазувати слої?
Цей рецепт я взяла з сайту KYXARKA.RU. (мастер-клас тут http://www.kyxarka.ru/news/1230.html)
Тісто:муки-500гр. 1 стакан молока, 1 яйце,дрібка солі, 50гр маргарини. Замісити тісто і залишити щоб постояло 30хв. Начинка:Мелені горіхи і цукрова пудра.Горіхів-300гр,а можна і більше.Можна додати ванілін ,корицю. Зробити рулетики.Все тісто поділити на 22 кусочки.Кожен розкачати як налисник ,круглий ,помастити топленим маслом або маргариною.Зверху посипати горіхи ,але тільки 2/3 того налисничка, поставити паличку і закрутити в рулєт.Тісто зібрати гармошкою і паличку витягнути.Хоча можна закрутити один великий ,щоб не гратися довго.Змастити яйцем і в духовку нагріту до 200гр.Через 10 хв вийняти і полити розтопленим маслом.І далі пекти десь пів години,але вже при 160гр.Вже готові гарячі полити сиропом:стакан води+стакан цукру варити 15хв.І хай остигнуть.Тоді вже можна їсти.
--------------------
Найдорожче намисто на шиї у жінки - це руки її дітей, котрі її обіймають...